Zit/sta bureaus

Benen strekken

Zit je vaak en langdurig aan je bureau te werken en heb je regelmatig last van verkrampte nek- en rugspieren of een zeurderige pijn in je onderrug en heb je het idee dat dit niet minder wordt? Zakt jouw energielevel in de middag en heb je moeite om je langere tijd te concentreren? Of komt er gewoonweg minder uit je handen dan je zou willen?

Eerlijk is eerlijk: zitten is best comfortabel en relaxed. Helaas is te veel zitten heel erg ongezond. De meeste mensen zitten langer dan ze denken, vaak wel 9-12 uur per dag! Ga maar na hoe een gemiddelde werkdag er uit ziet...

Zit je er klaar voor terwijl je dit leest? Want hier gaan we: ontbijt aan de eettafel, onderweg in de auto of met het OV (tenminste als je een zitplaats kunt vinden) naar je werk, werken aan je bureau, vergaderen, lunch aan de eettafel, weer werken aan je bureau, nog meer vergaderingen, onderweg terug naar huis, diner aan de eettafel en dan eindelijk neerploffen op de bank om TV te kijken.

NU Inrichten gaat over MAKING WORKSPACES FIT. Waarbij FIT niet alleen staat voor passend maar ook voor gezond. Al sinds 1999 zijn wij er van overtuigd dat zit/sta oplossingen een essentieel onderdeel van een gezonde werkplek zijn!

Er kleven namelijk serieuze risico's en gevolgen aan te veel zitten en te weinig beweging

Best schrikken toch? Ons lichaam heeft onderhoud nodig in de vorm van beweging, gezonde voeding en voldoende slaap. Dit vergeten we vaak door al onze drukke bezigheden. Wacht niet met in actie komen zodra er klachten ontstaan want dat is eigenlijk te laat. Je kunt een hoop klachten simpel voorkomen. Meer bewegen is de beste remedie. Maar hoe pak je dat nu aan?

Zit/sta bureau als oplossing - Een zit/sta bureau kan bijdragen aan een gezondere werkstijl mits je dit bureau gebruikt om zittend en staand werken regelmatig af te wisselen. Een regel die vaak wordt gehanteerd is dat je van ieder uur dat je werkt circa 15 minuten staat. Dat is best wennen maar het effect hiervan is zo prettig dat je na een tijdje zitten vanzelf de impuls krijgt om weer op te staan. Heb je toch een extra duwtje in de rug nodig om vaker op te staan dan zijn er veel zit/sta bureaus waarbij apps beschikbaar zijn die je helpen om je hardnekkige zitgedrag te doorbreken.

De positieve gevolgen van zit/sta werken zijn aanzienlijk. Meerdere internationale wetenschappelijke onderzoeken laten bijzonder positieve effecten van zit/sta werken zien:

Bovenstaande is goed nieuws voor de gebruikers van zit/sta bureaus maar ook voor werkgevers: Hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een grotere "job satisfaction" (minder verloop van personeel en lagere recruitmentkosten) zorgen ervoor dat de investering in zit/sta bureaus in no time terug is verdiend. Ook al omdat zit/sta bureaus tegenwoordig prima te betalen zijn!

Wij helpen je graag om jouw werkomgeving gezond en inspirerend te maken. Met een slimmere indeling die tot meer bewegen aanzet, een creatieve touch en een paar verrassende details tover je vaak al een glimlach op het gezicht van je collega’s of jezelf. Het verhoogt de werksfeer en werkt een gezondere werkhouding in de hand.

Plan hier je bezoek aan onze projectstudio online in.

Bellen kan natuurlijk ook via +31 (0)85 4011 295.

Populaire oplossingen Bekijk alle zit/sta oplossingen

Mikomax Nest
vanaf € 800,00 excl. BTW
Bekijken
SiSergo M Serie 1
vanafop aanvraag 
Bekijken
Herman Miller Ratio bench
vanafop aanvraag 
Bekijken