Akoestisch meubilair

Rust in de tent

Met de opmars van kantoortuinen is de roep om betere akoestiek groter geworden. Telefonerende collega’s, een rumoerig ventilatiesysteem of een overleg tussen meerdere collega’s leiden allemaal af. Er is niets zo vervelend als je niet kunnen concentreren op je werk terwijl je bijvoorbeeld een belangrijke deadline hebt.

Een goede akoestiek helpt bij het creëren van een comfortabele werkomgeving. Wil je de akoestiek verbeteren op jouw kantoor dan zul je hinderlijke galm moeten tegengaan en geluidsoverdracht tussen werkplekken reduceren. Door comfortabele geluidsniveaus te realiseren kun je je beter concentreren en word je minder snel afgeleid.

Het negatieve effect van slechte akoestische omstandigheden is dat mensen tot 12% minder productief worden. Slechte akoestiek kost geld!

Akoestiek is een hot topic binnen onze branche. Maar wat is akoestiek nou eigenlijk? Akoestiek is feitelijk de wetenschap die zich met geluid bezighoudt. Voor kantoorruimtes geldt dat geluid bestaat uit trillingen in de lucht die voor klank en nagalm zorgen. Met name nagalm zorgt ervoor dat er sprake kan zijn van ‘slechte’ akoestiek. Maar wat is dan ‘goede’ akoestiek? Dan wordt het een beetje abstract… Van goede akoestiek wordt vaak gelijkgesteld als een natuurlijk geluid in een ruimte. De beste natuurlijke geluiden vind je eigenlijk in de open natuur. Buiten kantoor dus...

Oké. Maar hoe creëer je dan goede akoestische omstandigheden binnen een ruimte? Want jouw collega’s praten gewoon door, de airco blaast gewoon door en de printer blijft ook gewoon zijn werk doen. De akoestiek binnen een werkruimte is op veel manieren te optimaliseren. Bij akoestiek gaat het niet alleen om geluidsabsorptie maar ook om de herverdeling van geluid. Binnen onze collectie vind je akoestische wanden, plafondelementen, akoestische cellen, akoestisch meubilair en fraaie akoestische objecten.

Het is belangrijk om de diverse bronnen van geluid te lokaliseren en daar op strategische wijze akoestisch materiaal te plaatsen. Door akoestische oplossingen die zorgen voor geluiddemping, -absorptie en/of herverdeling slim toe te passen kun je een comfortabel kantoor creëren waarin je geconcentreerd je werk kunt doen.

Om de akoestiek binnen een kantoorruimte te verbeteren passen we o.a. wandbekleding, akoestische panelen, bureauschermen, akoestische cellen (telefooncellen, concentratiewerkplekken, overlegruimtes), speciale verlichting en akoestisch zitmeubilair toe. Ook beplanting (bijvoorbeeld mos) werkt goed.

Wij verzorgen akoestische metingen. Goede akoestische oplossingen doen wat ze beloven. Helaas zien wij veel oplossingen die bijvoorbeeld als akoestische wand worden gepresenteerd maar die in de praktijk nul akoestische waarde hebben. De resultaten van een akoestische meting geven inzicht in de duur van de nagalmtijd. Hoe langer deze duurt hoe vervelender en oncomfortabeler het is.

Slechte akoestiek zorgt voor teveel afleiding en heeft een negatieve effect op de onderlinge communicatie en de concentratie. Verminderde concentratie vergroot de kans op fouten. Andere effecten zijn stijgend ziekteverzuim en dalende productiviteit.

Kortom: de hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan de akoestiek in jouw werkomgeving!

Plan hier je bezoek aan onze projectstudio online in.

Bellen kan natuurlijk ook via +31 (0)85 4011 295.

Populaire oplossingen Bekijk alle akoestische oplossingen

Mikomax # HUSH Phone
vanafop aanvraag 
Bekijken
Mikomax Tree
vanafop aanvraag 
Bekijken
TOOtheZOO TOOaPICNIC Hide
vanafop aanvraag 
Bekijken